Behandelingen

Je goed informeren is de boodschap!

Bekkenbodembodemproblemen zijn knap lastig en kunnen bovendien ook een impact hebben op je sociaal leven.


In veel gevallen zal je huisarts je doorverwijzen naar gespecialiseerde zorg van bekkenbodem- en/of pelvische re-educatie kinesitherapeuten, osteopaat, diëtist, uroloog, gynaecoloog, relaxatietherapeut,....

Hierbij is het belangrijk dat je als patiënt goed zicht hebt op welke behandeling voorgesteld wordt- dat je alles goed begrijpt en wat je ervan mag verwachten. En verder dat je je veilig voelt bij je zorgverstrekker en er terecht kan met al je klachten en ten allen tijde serieus wordt genomen. Dus vraag zeker door dat je alles goed begrijpt of neem iemaand mee die je kan helpen met het doorvragen.


Bekkenbodemproblemen zijn zelden enkelvoudige problemen die snel snel opgelost zijn.

Daarbij komt dat de beste oplossing niet altijd de meest makkelijke of snelle is.

In onze maatschappij moet alles steeds sneller en efficiënter gaan, staan volwassenen én kinderen onder tijdsdruk en verwachten we van hulpverleners dat ze problemen met een vingerknip en een pilletje kunnen oplossen. De realiteit is helaas minder simpel.


Laat je niet wijsmaken dat een snelle oplossing ook de beste is op korte of lange termijn, maak jezelf ook niets wijs en kies voor de meest veilige oplossing op korte en lange termijn, jij kent je lichaam het best!


Hieronder kan je een reeks van behandelingen terugvinden, uiteraard is deze niet sluitend en is het steeds aan je arts(en) om in overleg met jou de meest sluitende oplossing voor jouw probleem te vinden.

Omdat de vzw Bekkenbodemproblemen.be opgericht is door patiënten die langdurige problemen ondervinden na chirurgie met kunstof materiaal, zal je op deze website een heel terughoudende houding vinden ten aanzien van chirurgietechnieken met niet-autogeen (lichaamsvreemd) materiaal.


Volgende oplijsting is geen medisch advies, maar wel een lijst van beschreven behandelingen om patiënten te informeren, tips te geven en eventuele angst voor het onbekende vooraf weg te nemen.STEUN ONS!

Steun onze vereniging en help patiënten! rekeningnummer

                            BE52 9731 5603 1709

PARTNERORGANISATIES & LINKS

Wij werken samen met organisaties van zorgverstrekkers en fabricanten van hulpmiddelen die de

                     levenskwaliteit van patiënten helpen

                     verbeteren.


CONTACTEER ONS!

Heb je een vraag, wil je info, wil je lid worden of ons steunen? Aarzel dan niet om ons te contacteren!

Via het invulformulier of via info@bekkenbodemproblemen.be

OVER ONS

Missie en visie

Wie zijn wij

 


 


LID WORDEN & OP DE HOOGTE BLIJVEN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief of meld je aan als gratis lid via het ledenformulier

Copyright © All Rights Reserved