Boeken

Boeken


VERBORGEN VROUWENLEED - Marijke Sliekers

http://www.verborgenvrouwenleed.nl


Dit boek is alvast een aanrader!

Het is no non-sens geschreven, open en gemakkelijk leesbaar. Zonder enige vorm van schroom, met leuke en minder leuke getuigenissen, maar op een constructieve wijze verhaald!

De bekkenbodem in al zijn facetten.


Spookboekje 'Mijn blaas en ik...' - www.charco.be


Boekje voor kinderen met plasproblemen, ideaal voor de begeleiding van plasproblemen bij een kind door de ouders of therapeut. Bovendien is het boekje heel goedkoop en online te bestellen op www.charco.be


A Headache in the Pelvis

www.pelvicpainhelp.com

Ph. D. David Wise & M.D. Rodney Anderson (Stanford University)


Een engelstalig boekvoor iedereen die met chronische bekkenpijn kampt en triggerpunten in de bekkenbodem. De schrijvers raden het aan aan iedereen, vooraleer je medicatie of chirurgie overweegt bij pijnproblemen, om met het boek na te gaan of je probleem niet via hun methode verholpen kan worden. Omdat het in het engels is, is het boek misschien niet zo toegankelijk, maar het is niet moeilijk geschreven, bevat heel duidelijke tekeningen en uitleg. Is zeker een aanrader voor kinesisten!Perfecte bevallingen bestaan niet - Diana Koster (verloskundige en vrouwencoach)

De impact van een ingrijpende bevalling op je leven en wat je eraan kan doen.


Een ontwapenende kijk op bevallingen en de problemen die ze met zich mee kunnen brengen, zowel fysiek als psychologisch. Het boek leest heel vlot en is doorweven met herkenbare patiëntenverhalen.


Wanneer de pijn blijft... - Kwaliteitsvol leven ondanks chronische pijn (Acco)

Prof. Bart Morlion (pijnkliniek UZ Leuven) i.s.m. Kolet Jansen


Een boek geschreven door professor Bart Morlion (UZ Leuven - Leuvens Algologisch centrum) en Kolet Janssen, een aanrader voor iedereen die noodgedwongen de stap zet naar de pijnkliniek. Je krijgt meer inzicht in het proces waarin je terechtkomt en wat je op medisch vlak mag verwachten van een multidisciplinair team. Een eerlijke, realistische kijk op de werking van een pijnkliniek in al zijn aspecten. 

Pijn, waarom? - Een gids voor mensen met pijn

Ben Van Cranenburgh (Instituut voor toegepaste Neurowetenschappen)


Dit boek is geschreven door een neurowetenschapper die er in slaagt een zeer groot overzicht te geven van alle factoren die spelen bij chronische pijn. Hij geeft een kritische kijk op vele behandelmogelijkheden en trekt niet de kaart van dure, invasieve ingrepen, integendeel. Dus wie een kritische en open blik op de behandeling van pijn zoekt, zal deze zeker vinden in dit boek. Het is geen makkelijk boek, het leest niet als een roman maar door de opdeling in korte hoofdstukken en vele illustraties, wordt deze complexe materie toch toegankelijker gemaakt. Dit is alvast een boekje dat elke hulpverlener die in contact komt met pijnpatiënten gelezen zou moeten hebben. Het krijgt een vaste plek in mijn boekenkast!

Chronische pijn verklaard

Doeke Keizer en Paul van Wilgen


'Chronische pijn verklaard' is een zeer leesbaar en begrijpbaar boek en slaat je niet om de oren met medisch jargon. Het brengt zeer herkenbare patiëntenverhalen en vertaald die ook naar de theorie zonder dat je (para)medicus moet zijn om het boek te lezen.

Het boek geeft vooral een goede kijk op de invloed van psychologische, sociale en fysieke factoren bij chronische pijn. De schrijvers brengen beperkt tips, maar de tips zijn wel direct toepasbaar en geven goed aan hoe je ook zelf impact kan uitoefenen op je pijnervaring.

Kortgezegd een zeer toegankelijk boek dan een absolute meerwaarde is voor chronische pijnpatiënten en hun omgeving.

Centrale sensitisatiepijn in de klinische praktijk

Prof. dr. Jo Nijs


Een boek over de mechanismen achter chronische pijn en hoe deze te herkennen in de klinische praktijk. Een aanrader voor kinesisten die met chronische pijnpatiënten te maken hebben, ook bij chronische bekkenpijnpatiënten komt centrale sensitisatie helaas voor.

Pijn en het brein - Annemarieke Fleming Joke Vollebregt


Een boek dat tekst en uitleg geeft bij (onverklaarde) chronische pijn.Train je bekkenbodem & Bekkenbodemtraining - Heike höfler


Zie je een begeleiding door een kinesist (nog) niet zitten, dan kan je het ook zelf proberen met 1 van deze handboeken. VZW Bekkenbodemproblemen.be raadt wel steeds aan je te laten begeleiden door een gespecialiseerde kinesist, zodat je kan laten checken of je de oefeningen correct doet omdat een foutieve uitvoering eventuele problemen kan doen verergeren.

De actieve bekkenbodem - Elly Hoekstra en Doke van der Neer


Praktijkboek voor zachte bekkenbodemoefeningen